de brandDe Brand is een van de laatste resten Brabants broeklandschap met vochtige graslanden en moeras. Het is een gevarieerd natuurgebied met boscomplexen, moerasgebieden en verspreid liggende natte graslanden. Het beekje de Zandley stroomt er dwars doorheen. De naam De Brand verwijst naar het veen dat hier in het verleden gewonnen en gedroogd werd. De zo ontstane turf werd verhandeld als 'brand', brandstof dus.de brand

Op veel plaatsen in De Brand borrelt er schoon en mineraalrijk grondwater uit de bodem omhoog. In het voorjaar en de zomer staan ontelbare planten uitbundig te bloeien in de bossen en weiden. Het gebied is ook een eldorado voor zeldzame vogels, amfibieën en reptielen.

Fantastisch

Ideaal om met z'n tweeën erop uit te trekken, maar ook voor groepsarrangementen en bedrijfsdagen staat de Herberg tot uw dienst.

Lees meer

Unieke sfeer

Sinds de opening in 2004 is herberg de Brand langzaam gegroeid tot wat het nu is, een begrip onder de terugkerende gasten.

Lees meer

Onze keuken

Elke dag vers, elke dag anders.
Onze keuken, jouw keuken.Lees meer

De kamers

De herberg biedt u een vertrouwde plek in de nacht zodat men na een dag intensief genieten verzekerd is van een uitstekende nachtrust.

Lees meer

Onze stallen

Sinds 2004 beschikt de herberg over een gescheiden stallencomplex voor de herbergbezoeker, moderne boxen zijn met een afmeting van 3 bij 4 meter.

Lees meer